Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور حقوقی سازمان لیگ در مورد واگذاری سرخابی ها صحبت کرده است

حسین آل‌ اسحاق می گوید راه های دیگری هم برای واگذاری استقلال و پرسپولیس وجود داشت.

به گزارش طرفداری، سرانجام از امروز واگذاری بخشی از سهام دو باشگاه پرطرفدار ایران از طریق بورس به هواداران آنها استارت زده شد تا اولین گام در راستای خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره فراز و نشیب‌های این اتفاق و نقاط ضعف و قوت آن، انتقاداتی که به این طرح می‌شود و سایر مسائل مرتبط، مشاور حقوقی سازمان لیگ توضیحاتی را ارائه کرده است.

گفتگوی فرهیختگان با حسین آل‌ اسحاق را در ادامه می‌خوانید:

واگذاری سهام سرخابی‌ها به مردم را چطور ارزیابی می‌کنید؟

این موضوع بسیار قدم خوبی است، فارغ از شیوه اجرای آن. سال‌ها بود که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و به تبع آن باشگاه‌های دیگر ما یک وجهه دولتی داشتند و به همین دلیل خیلی اتفاقات در آنها رخ نمی‌داد. مثلا خبری از شفافیت‌ها نبود یا قراردادهایی که می‌بستند، به آن تعهدی نداشتند و به آن عمل نمی‌کردند. بازیکنان و باشگاه در این بین ضربه می‌خوردند. حتما یادتان است که چقدر با اعصاب و روان هواداران بازی شده و همچنان بازی می‌شود، وقتی پنجره دو باشگاه مدام باز و بسته می‌شود. این درحالی است که این باشگاه‌های بزرگ این اندازه هوادار دارند و تقریبا در آسیا و حتی جهان از تیم‌های سرشناس و مطرح به لحاظ تعداد هوادار به شمار می‌روند. از سوی دیگر وقتی براساس مقررات فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا عمل نمی‌شود طبیعتا لطمه می‌خوریم. بنابراین باز هم تاکید می‌کنم فارغ از شیوه اجرا، قدم اولی را که برداشته شد، به فال نیک می‌گیریم. درواقع وقتی مردم بتوانند در امر باشگاه‌داری دخالت کنند و به‌سمت این اتفاق برویم که صاحبان این دو باشگاه مردم باشند، این امر بسیار قدم مبارکی محسوب می‌شود و آثار بسیار خوبی هم خواهد داشت. حالا مثلا امسال با چنددرصد واگذاری آغاز کنند اما براساس مقررات فیفا و کنفدراسیون آسیا و فشاری که آنها می‌آوردند، درنهایت به یک بلوغی در بحث واگذاری‌ها می‌رسیم که مردم خود اداره‌کننده دارایی‌هایشان باشند. این موضوع بسیار عالی است و باید یک دست‌مریزاد گفت به کسانی که مسبب این کار شدند و شیوه‌های آن را ایجاد کردند و به سمت مالکیت مردم می‌روند.

آنهایی که به این موضوع ایراد می‌گیرند، چند بحث را مطرح می‌کردند؛ به‌طور مثال در این بحث عجله شد.

چندین سال در این خصوص بحث می‌شود. این موضوع یک دهه مورد بررسی قرار گرفت و بهترین راهکار آن هم این بود که سهام این باشگاه‌ها در سهامی عام به هوادارانش واگذار شود. در این‌صورت این باشگاه‌ها مجبور هستند اسناد مالی خود را شفاف‌سازی کنند و دیگر آنجا فتوشاپ و جعل سند و تاخیر رخ نمی‌دهد، چون حسابرس‌هایی که با دقت کار می‌کنند مو را از ماست بیرون می‌کشند. به نظرم در این زمینه تعجیلی صورت نگرفت.

یک نقد دیگر؛ این‌که می‌گویند این دو باشگاه درآمدی ندارند و این موضوع موجب ضرر سهامداران یا همان هواداران می‌شود.

درآمد را چه چیزی تعریف می‌کنیم؟ این سهام دارایی است نه درآمد. درآمد ناشی از فعالیت‌های تجاری و صنعتی است و باید یک ورودی داشته باشد نه بحث سهام، چون سهام مالکیت و دارایی است و درآمد نیست. در بحث فوتبال مثل همه دنیا 4 بحث درآمدزایی داریم که اولین قدم آن وارد شدن به بازار بورس است و قدم بعدی آن برمی‌گردد به حق پخش که مهم‌ترین آن محسوب شده و بیش از 70درصد درآمد‌های باشگاه را تشکیل می‌دهد. این درحالی است که در ایران به این موضوع پرداخته نشده است و باشگاه‌ها عایدی از این موضوع ندارند. بنابراین عرضه سهام دو باشگاه در بورس فشاری به صداوسیما محسوب می‌شود که بداند از فوتبالی که پخش می‌کند و صاحب هزاران میلیارد می‌شود، بخش عمده آن متعلق است به صاحبان این فعالیت. این درحالی است که صداوسیما متاسفانه در این خصوص تمکین نمی‌کند که آثار آن را هم شاهد هستیم. اما وقتی تعداد مالکان یک باشگاه از طریق سهامدارانش به 30 میلیون نفر رسید، آن زمان بحث فشار و جا افتادن درست آن هم مطرح می‌شود. مباحث دیگری مانند بلیت‌فروشی و نقل‌وانتقال بازیکنان و درنهایت بحث تبلیغات محیطی و سایر تبلیغات نیز وجود دارد که می‌تواند به درآمدزایی منجر شود تا جایی که به‌واسطه همین مسائل، امروز فوتبال در دنیا به یک صنعت درآمدزا تبدیل شده و مالکان آنها از این درآمد استفاده می‌کنند. اگر این موارد درآمدزایی در فوتبال ما عملیاتی و اجرایی شود، دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به‌همراه برخی باشگاه‌های دیگر جزء باشگاه‌های متمول کشور و منطقه خواهند شد.

موضوع حق پخش و موارد مربوط به صداوسیما مگر موارد حاکمیتی نیستند؟

من این موضوع را قبول ندارم. در بخش حاکمیتی هیچ جای قانون به این موارد اشاره نشده است. قانونگذار گفته پخش مستقیم با صداوسیمای جمهوری اسلامی است که ما هم می‌پذیریم. اما هیچ‌گاه نگفته تولید هم با صداوسیماست. اگر این‌طور بود این همه سریال نمایش خانگی برای پخش در بسترهای دیگر تولید نمی‌شد. در جلسه‌ای به این عزیزان گفتیم چطور یک سریال را که تولید شده است، خریداری می‌کنید؟ فوتبال هم همین‌طور است اما گفتند که فوتبال یک حادثه است که برایشان توضیح دادیم فوتبال حادثه نیست چون حادثه غیرمترقبه می‌شود و حادثه را از پیش تعیین نمی‌کنند و حادثه بازیگر و برنامه‌ریزی قبلی ندارد، درحالی‌که برای برگزاری یک دوره رقابت لیگ، فدراسیون و باشگاه‌ها از یک سال قبل برنامه‌ریزی و هزینه می‌کنند، که جواب درستی در این خصوص متاسفانه ارائه نشد. یک‌سری مسائل را به مسائل سیاسی تبدیل می‌کنند و بعد هم شانتاژ و جوسازی می‌شود. هر زمان درخصوص حق پخش صحبت شد، سروصدایی را به‌عنوان فساد در فوتبال از تلویزیون پخش کردند تا اجازه ندهند این اتفاق بیفتد. این درحالی است که درآمد صداوسیما از ورزش و به‌خصوص فوتبال بسیار زیاد است. به نقل از خودشان حدود 3 هزار میلیاردتومان درآمد برآورد شده که از این مبلغ یک ریال هم به فوتبال اختصاص پیدا نمی‌کند.

ما فوتبالی داریم که هر روز شاهد تغییرات مدیریتی در آن هستیم. این موضوع برای ادامه مسیر خصوصی‌سازی برای باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس که از ثبات مدیریتی برخوردار نیستند، نگران‌کننده نیست؟

بله. همین‌طور است. اتفاقا یکی از فشارهایی که کنفدراسیون آسیا آورد، همین است که دولت‌ها نباید روی باشگاه‌ها به‌ویژه روی مباحث مدیریتی نفوذ و دخالت داشته باشند و همچنین دو باشگاه نباید یک مالک مشترک داشته باشند.

با این نحوه واگذاری به لحاظ مدیریتی گفته می‌شود مالکیت شرکت‌ها همچنان در دست دولت‌ها و نهادها باقی خواهد ماند.

عیبی ندارد. باید آرام‌آرام به بلوغ برسیم. این موضوع نیز ادامه پیدا نمی‌کند و اوضاع درست می‌شود. این مسائل همه درست هستند و داریم در این خصوص به بلوغ می‌رسیم. حالا اینکه عمده این سهام‌ها به اسم دولت است یا اشخاص، اینها همه ایراداتی هستند که خیلی زود برطرف می‌شوند اما اگر سهام در اختیار دولت باشد قطع به یقین AFC و فیفا جلوی این کار را می‌گیرد و ایراداتی را مطرح خواهد کرد که این ایراد هم برطرف خواهد شد. آنها عنوان کرده‌اند که یک مالک از دو باشگاه نمی‌تواند یک سهم مشترک داشته باشد و اگر این امر محقق نشود حتما به این موضوع ایراد گرفته خواهد شد و اجازه نخواهند داد برای چنین باشگاه‌هایی مجوز حرفه‌ای صادر شود.

برخی پیشکسوتان این دو باشگاه اعتقاد دارند بحث خصوصی‌سازی از طریق بورس باعث می‌شود دخالت و اعمال نفوذ هواداران در باشگاه‌ها افزایش پیدا کند.

خیر. به هیچ‌وجه. این حرف‌ها کارشناسی نیستند. مگر همین الان از طریق فضای مجازی اعمال نظر نمی‌شود؟ حتی در فضای واقعی هم خودم شاهد بودم که چند فصل قبل مقابل باشگاه پرسپولیس یک نفر از لیدرها با خود بشکه بنزین آورده بود و تهدید می‌کرد اگر گل‌محمدی را برداری و به جایش فلانی را بگذاری خودم را می‌سوزانم! این حرف‌ها همه هستند اما واقع قضیه این است که وقتی سهامدار عمده شد و وقتی مدیریت انتخابی شد آن زمان مدیر مجبور است در برابر شاخص‌ها تمکین کند و استانداردها را رعایت کند. باز هم تاکید می‌کنم این موضوع قدم خوبی است و کمک می‌کنیم این اتفاق به بهترین شکل محقق شود.

اما بازار بورس در یکی دو سال اخیر چشم خیلی‌ها را ترسانده است و شاید استقبالی از این امر نشود.

راه‌های دیگر هم وجود داشت مثل اینکه مالکیت را به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار کنند. این درحالی است که این دو باشگاه در جامعه ما خیلی تاثیر دارند و عدد بزرگ میلیونی هوادار دارند و نمی‌شود سرنوشت این همه آدم را دست یک نفر سپرد و این عقل سلیم نیست که فردا یک آبراموویچ تولید می‌شود که او در تعیین نماینده مجلس و وزیر و وکیل اثر خواهد گذاشت یا اینکه خدای‌نکرده طرف به یک بیگانه‌ای وصل شده و سیستم را به هم بریزد. بهترین کار و سالم‌ترین آن همین راه است و من احساس می‌کنم از این اتفاق قطع به یقین استقبال شود. در بورس بازدهی را 10ساله می‌سنجند نه فوری و خود بورس فارغ از سوءمدیریت‌ها و دخالت‌های بیجا فعالیت درستی دارد و سرمایه‌های جز را به سرمایه‌های کلان تبدیل می‌کند.

اخبار داغ 

گل دیدنی امید ابراهیمی به الریان در جام امیر قطر (الریان - الوکره) سلفی سردار آزمون پس از اولین بازی در صفحه اینستاگرام بایرلورکوزن مائوریتزیو ساری: کریستیانو رونالدو بازی در پست مهاجم نوک را ایده ای مزخرف می دانست آمار لیونل مسی در فصل جاری لیگ1 فرانسه؛ 78 شوت و ثبت تنها 2 گل 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: استقلال و پرسپولیس دو باشگاه باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۵۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیومرث هاشمی: نظارت کلان بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خواهیم داشت/ دخالتی در امور اجرایی سرخابی‌ها نداریم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کیومرث هاشمی پس از نشست مشترکی که با روسای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون‌های ورزشی داشت، اظهار کرد: در دنیای ورزش، ورزشکاران قلب جامعه قهرمانی آن کشور هستند و اگر آن قلب از کار بیافتد، مدیریت معنایی ندارد. ما سلسله نشست‌هایی در بخش‌های مختلف ورزش کشور داریم برگزار می‌کنیم و این دومین جلسه با نمایندگان قهرمانان و روسای کمیسیون فدراسیون‌های ورزشی بود. هدف اصلی این بود که دغدغه‌ها و نگرانی‌ها مطرح شود.

وی ادامه داد: ورزشکاران در نشست‌هایی که با رئیس جمهور و مقام معظم رهبری داشتند، مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند و ما هم در این راستا و باتوجه به تاکید رئیس جمهور، جلسات خود را بیشتر کردیم تا دغدغه‌ها مطرح شود. این افراد نمایندگان قهرمانان هستند و آنها مشکلات خود را مطرح کردند و خودمان هم نسبت به برخی از آنها آگاه هستیم و تلاش می‌کنیم که شرایطی فراهم کنیم که قهرمانان با بهترین شرایط ممکن، در رقابت‌های بین‌المللی مقام کسب کنند و این نشست‌ها به ارتباط نزدیک مدیران با قهرمانان کمک کند و این ارتباطات می‌تواند مشکلات را برطرف کند.

هاشمی افزود: اقدامات خوبی برای تسهیلات ورزشکاران انجام شده است و در جلسه مطرح شد، اما کافی نیست و باید توجه بیشتری داشته باشیم. قرار شد این نشست‌ها فصلی برگزار شود و مسئولیت جمع‌بندی آن نیز بر عهده کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک است تا یک چارچوبی مشخص شود و فدراسیون‌ها هم توجه لازم را به ورزشکاران داشته باشند. در هر فدراسیون ۶ ورزشکار نماینده ورزشکاران هستند و این ارتباطات نزدیک می‌تواند به توسعه ورزش قهرمانی کمک کند.

وزیر ورزش و جوانان درباره نقش نظارتی این وزارت‌خانه در امور باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: طبق قانون اهداف و وظایف وزارت ورزش و جوانان که مصوب مجلس است، ما باید نقش سیاست‌گذاری و نظارت را پیش ببریم. الان ۳۴ هزار باشگاه در سراسر کشور داریم و مدیریت ورزش کشور باید امور لازم را پیش ببرد. نظارت جزو وظایف ذاتی ما است و منظور ما از نظارت، در چارچوب کلان آن است و دخالتی در امور اجرایی نداریم و این وظیفه سهام‌داران و صاحبان باشگاه است. در راستای خصوصی‌سازی، سرخابی‌ها باید بدهی‌های خود را پرداخت کند و برای بهتر اجرا کردن آن، باید نظارت‌های لازم صورت بگیرد.

وی گفت: یکی از کار‌های نظارتی ما در این زمینه بحث قانون فیرپلی مالی است. این قانون در مجلس تصویب شده است و آئین‌نامه‌اش را فدراسیون فوتبال باید در مجمع تصویب کند و نظارت روی اجرای این قانون بر عهده مجموعه ورزش کشور است و نماینده آن، فدراسیون مربوطه است. این نظارت‌ها در مورد همه باشگاه‌های کشور صورت می‌گیرد و سرخابی‌ها طرفداران بیشتری دارند و امیدوارم این واگذاری و خرید سهام این باشگاه‌ها مبارک سهام‌داران باشد و سهام‌داران دقت کافی و دغدغه لازم را داشته باشند. این دو باشگاه، مردمی هستند و ما کنار مردم هستیم و می‌توانیم زبان مردم برای همه باشگاه‌ها باشیم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبرخوش برای سهامداران عدالت/تا این تاریخ سود را پرداخت می‌کنیم
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • کیومرث هاشمی: نظارت کلان بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خواهیم داشت/ دخالتی در امور اجرایی سرخابی‌ها نداریم